Zeleno Levi Front istakao LGBT zastavu na zgradi Skupštine grada

Iako je gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio da neće podržati Pride šetnju ni na koji način, pa ni isticanjem LGBT zastave na zgradi Skupštine grada Beograda, odbornice i odbornici Zeleno Levog fronta okačili su LGBT zastavu na ovu instituciju. 

.

“Odgovor je ne, nisam promenio stav, nećemo kačiti zastavu i neću šetati i to je to” rekao je Šapić novinarima dan uoči Prajd šetnje. Ipak, ovo nije sprečilo odbornike i odbornice Zeleno Levog Fronta da na ovu instituciju istaknu LGBT zastavu. Trg Nikole Pašića će ove godine ipak biti obasjan duginim bojama i pre same Prajd šetnje.

Dobrica Veselinović, odbornik iz Zeleno Levog Fronta i šef odborničke grupe, poručuje: “Mi ćemo u subotu, kao i svake godine, biti na ulici i šetati u slavu ljubavi. Ovo je pogotovo važno, imajući u vidu tragične događaje koji su obeležili ovu godinu, brojne primere nasilja i mržnje koja je svuda oko nas”.

Šetnja Beograd Prajda je zakazana za 9. septembar u 17 časova, a početak okupljanja za učesnike je od 16 časova u parku Manjež, kada će biti otvoreni ulazni punktovi. Zeleno Levi Front poziva sve građane i građanke da se pridruže šetnji za ljubav!