Stojmenović u Insajder debati: Neravnomeran razvoj grada bez jasne vizije

U četvrtak, 29.06.2023, u Insajder debati “Ko (ne) razume Beograd?” je gostovala Natalija Stojmenović, odbornica koalicije Moramo iz Ne davimo Beograd. O gorućim problemima u Skupštini grada Beograda pričala je iz perspektive opozicije zajedno sa Vladimirom Pajićem iz PSG-a, dok su iz odborničkih klupa pozicije govorili Đorđe Stanojević, šef odborničke grupe SPS i Miroslav Čučković, gradski menadžer iz SNS-a. 

.

Stojmenović iz Ne davimo Beograd je najpre ukazala na problem uvođenja novog načina naplate u javnom prevozu u Beogradu. Grad od dva miliona stanovnika ne može imati samo deset prodajnih mesta gde možete kupiti kartu za javni prevoz. Pored toga, skidanjem validatora je otežalo korišćenje javnog prevoza slepim i slabovidim osobama.

Glavna tema ove debate bio je rebalans budžeta grada Beograda, koji je usvojien na prethodnom zasedanju (materijal sa 10. sednica Skupštine grada možete pronaći ovde). Stojmenović je istakla da Grad ne ulaže u mlade i da oni nemaju nikakvu podršku da se osamostale. “Istraživanja govore da 52%  mladih živi sa svojim roditeljima jako dugo, jer i sa 30 godina nemaju finansijske uslove da se osamostale. To je jasna poruka vlasti da mora nešto da uradi da pomogne mladima”, dodala je odbornica Stojmenović.

O rešavanju stambene krize, izgradnji vrtića u Beogradu i o drugim predlozima za budžet po meri svih građana, poslušajte u nastavku u emisiji Insajder.