Veselinović na protestu „Srbija protiv nasilja“: Očigledno je da se nezadovoljstvo i otpor građana šire

Šef odborničke grupe Za dobar grad, Dobrica Veselinović, ocenio je na večerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ da je očigledno da se nezadovoljstvo i otpor građana šire.

Veselinović je za agenciju Beta naglasio značaj učešća studenata brojnih beogradskih fakulteta na šestom po redu protestu i podsetio da je više od 1.000 profesora, nastavnika i naučnih radnika potpisalo proglas, kojim se od vlasti traži da ispune zahteve protesta.

„Pored kulturne javnosti, univerzitetskih profesora i naučnih radnika, protestu se priključio i veliki broj studenata beogradskih fakulteta, predstavlja i dodatni pritisak na vlast da ispuni zahteve okupljanja“, rekao je Veselinović.

Zahtevi protesta su smenjivanje Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i rukovodstva Radio televizije Srbije kao i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje.

Traže se i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.